Chapter regels

Het succes van BNI is volgens experts ook te wijten aan de regels die gelden voor de chapters en de leden. Hieronder een aantal van deze regels toegelicht.

Unieke expertises

Ieder chapter mag slechts één lid hebben met een bepaalde expertise / vakgebied / categorie. Dit is een goede regel omdat je zodoende voorkomt dat een aanbeveling / referral geschikt is voor meerdere leden. Heeft een lid bijvoorbeeld een mogelijke opdracht voor een schilder dan is er slechts één lid aan wie je deze potentiële opdracht kunt geven. Er zijn diverse categorieën / vakgebieden denkbaar binnen een BNI chapter. Denk bijvoorbeeld aan:

* tandarts
* webdesigner
* sociale media expert
* boekhouder
* hovenier / tuinier
* architect
* verhuurder van licht en geluid
* kunsthandelaar
* schilder
* zakelijke bank
* vertaalbureau
* slijter
* verwarmingsinstallateur
* zonwering specialist
* uitvaartondernemer
* verhuizer
* koeriersbedrijf
* uitgever
* beveiligingsbedrijf
* standbouwer
* evenementen bureau
* kantoor(meubel)handel
* antwoordservice
* wijnhandelaar
* energie adviseur
* koffieservice
* tekstschrijver
* garagebedrijf / autodealer
* autoschadehersteller
* autoruitenspecialist
* keukenspecialist
* constructeur
* stukadoor
* drukkerij

Indien je werkzaam bent als ondernemer in één van bovenstaande en andere categorieën dan kun je lid worden van een chapter binnen BNI waar deze categorie nog vrij is.

Aanwezigheid

Iedere chapter heeft wekelijks bijeenkomsten (ontbijt, lunch of diner) en leden zijn verplicht hierbij aanwezig te zijn. Mocht een lid toch niet kunnen komen (ziekte, vakantie, project, etc.) dan moet het lid zorgen voor vervanging. Een vervanger kan bijvoorbeeld een collega zijn binnen het bedrijf, een familielid, vriend of een lid van een ander chapter. De betaling van het eten blijft echter wel jouw verantwoordelijkheid. De vervanger of vervangster krijgt daarom als beloning gratis een heerlijk hapje eten.